SPAGHETTI Z GRANULATEM SOJOWYM
Właściwie to w tym przepisie mój wkład jest zerowy, bo sos powstał z proszku (tak jak pisałam czasu brak na kucharzenie, a i nie mam dobrego przepisu na sos boloński)
Składniki:
1xopakowanie sosu z proszku Napolitana lub bolońskiego
granulat proteinowy sojowy
makaron brązowy (ja zrobiłam z normalnego, ale mama nie lubi razowego, o zgrozo...)
Wykonanie:
Rozrobić sos wg instrukcji, jak zacznie gęstnieć dosypać granulatu, gotować jeszcze kilka minut, aż soja nabierze odpowiedniej miękkości. Makaron też tak jak na opakowaniu.
Ale twórcze... :-)
~*~
Korzystam ostatnio z sezonu na bób i zajadam się nim w ogromnych ilościach. Najbardziej lubię ten po prostu z wody. Mmm, pychota!
Uciekam na 2 tygodniowe wakacje!
Trzymajcie się cieplutko i dla tych, co już leniuchują miłych wakacji!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz